29 24 00 39 eva@evagall.dk

Om Psykolog

EVA GALL

PERSONPROFIL

Jeg er født i 1953, men jeg har ikke tænkt mig at gå på pension foreløbig. Er cand.psych. fra Københavns Universitet og har bl.a. en psykoterapeutisk efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi (CBT), som anses for at være den mest effektive terapiform til bl.a. angst og depression.

Jeg beskrives mest som rummelig, rar og imødekommende. Jeg tænker logisk, er en god teoretiker og temmelig naturvidenskabeligt orienteret for en humanist.

 

Om Psykolog

EVA GALL

PERSONPROFIL

Jeg er født i 1953. Er cand.psych. fra Københavns Universitet og har bl.a. en psykoterapeutisk efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi (CBT), som anses for at være den mest effektive terapiform til bl.a. angst og depression.

Jeg beskrives mest som rummelig, rar og imødekommende. Jeg tænker logisk, er en god teoretiker og temmelig naturvidenskabeligt orienteret for en humanist.

 

CV

De senere år har jeg arbejdet meget med stress. Jeg er tilknyttet Center for Stress og Trivsel, men du kan også henvende dig direkte til mig.

Sundhedspsykologi er et andet af mine interesseområder.

Eksistentialistisk psykoterapi er en anden vigtig faglig tilgang, som jeg især finder velegnet til at hjælpe, når i øvrigt raske voksne mennesker er i sorg, krise eller står overfor tilværelsens svære valg.

Jeg har desuden en omfattende erfaring i undervisning og kommunikation. Bl.a. er jeg ekstern lektor på Københavns Universitets medicinstudium, hvor jeg underviser kommende læger i sundhedspsykologi. Jeg arbejder også på Rigshospitalet, hvor jeg underviser i kommunikation med patienter.

Erhvervserfaring som psykolog

1999-2000
Psykolog, Sclerosehospitalet i Haslev. Rådgivning og korttidsterapi af patienter og pårørende, undervisning, deltagelse i tværfagligt arbejde og i ledelsesgruppen.

2000-2003
HR Konsulent hos Nyman Messerschmidt. Rådgivning og vejledning, undervisning indenfor områderne: Jobsøgning, kompetenceafklaring, kommunikation, personlig udvikling m.m.

2003- nu
Privat psykologpraksis – sideløbende med:

2000- nu
Ekstern Lektor ved Københavns Universitet, Det sundhedsvidenskabelige Fakultet. Undervisning af medicinstuderende og tandlægestuderende i sundhedspsykologi.

2005-nu
Timelærer på Center for Klinisk Uddannelse (CEKU) på Rigshospitalet Underviser medicinstuderende i kommunikation, bl.a. “den svære samtale”.

2006-2009
Underviser i “hverdagspsykologi” på Midtsjællands Kursus Center.

2009-nu
Konsulent hos Mindwork – Psykologisk Center (tidligere: Center for Kognitiv Psykologi). Jeg underviser bl.a. i Mindfulness.

Uddannelse

  • 2002 Etårig efteruddannelse i kognitiv adfærds terapi (CBT) fra SAKT (Selskab for Adfærds- og Kognitiv Terapi)
  • 1999 Cand.psych. fra Københavns Universitet
  • 1992 Merkonom (Organisation)
  • 1976 Handelsmedhjælpereksamen
  • 1970 Realeksamen

Faglige interesseområder

  • Sundhedspsykologi
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Konfliktløsning
  • Stress
  • Kriser
  • Angst
  • Depression
  • Kognitiv adfærdsterapi (CBT)
  • Eksistentialistisk psykoterapi
  • Særligt sensitive
  • Undervisning

Kognitiv adfærdsterapi og sundhedspsykologi

Kognitiv adfærdsterapi er en af mine foretrukne behandlingsmetoder. Den har vist sig effektiv til behandling af bl.a. angst, depression og stress og er den bedste metode til at lære sig at håndtere ubehagelige følelser og ændre uhensigtsmæssig adfærd, fx. ved jalousi, fobier, vredesudbrud, aggressiv adfærd og irritabilitet.

Derfor er det et af mine foretrukne metoder.

Udgivelser

I bogen Professionel kontakt I samtalebehandling skriver jeg om professionel kontakt med patienter med smerter. Bogen kan købes på Hans Reitzels Forlag.

Forfatterne præsenterer forskellige bud på det at forholde sig professionelt til svære menneskelige problemer i en behandlingskontekst.

Der findes ingen facitliste, men kapitlerne kommer med bud på, hvad professionel kontakt i forbindelse med fx selvmordstanker, svær psykisk lidelse, uhelbredelig sygdom m.v. kan være.

Bogen henvender sig til fagpersoner og studerende inden for sundhedsvæsenet og er tænkt som inspiration til eftertanke, refleksion og diskussion.

Redaktion

Bogens redaktører er Thomas Iversen, ekstern lektor og Nicole K. Rosenberg, adjungeret professor, begge ved Psykologisk Insitut, School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet.

Bogens indhold

Professionel kontakt i psykoterapi – Nicole K. Rosenberg

Den terapeutiske alliance – Esben Hougaard

Den motiverende samtale – Anette Søgaard Nielsen og Søren Søberg Hansen

Den terapeutiske relation i ACT – Robyn D. Walser og Darrah Westrup

Samtale med den akutte patient -Thomas Iversen

Den svære samtale – Søren Cold

Samtale om seksualitet – Åshild Skogerbø

Samtale med den selvmordstruede – Ann Colleen Nielsen og Christian Møller Pedersen

Professionel kontakt med angstramte børn og deres familier – Signe Matthiesen og Lisbeth Jørgensen

Professionel kontakt med den psykotiske patient – Merete Nordentoft

Professionel kontakt med patienter med smerter – Eva Gall

Professionel kontakt med patienter i retspsykiatrien – Susanne Bengtson og Torben Østergaard Christensen

Professionel kontakt med den ældre demente – Margit Schrøder

Share This